URGENT

19 de cada 20 alumnes de primària de PLF no han anat avui a escola.

Compartiu aquesta història

La jornada de vaga dels mestres avui ha tornat a deixar buides les aules dels centres de primària del nostre municipi.

A primera hora del matí, només 38 dels 820 alumnes dels centres palafollencs havia anat a classe, tot i que totes les escoles estan obertes, malgrat no hi hagi docència.

Al Ceip Les Ferreries, on habitualment hi estudien 520 alumnes, avui han començat les classes sols 8 alumnes, com explicava la cap d’estudis del centre, Núria Vidal, aquests matí al programa Tot a Punt de RP.

En aquests centre de primària, dels 37 mestres que hi treballen, 30 han secundat la vaga. Així els 7 que avui han anat a treballar s’encarregaran de la supervisió dels 8 alumnes que han assistit a les aules.

Al Ceip Mas Prats, on habitualment hi estudien 300 alumnes, avui hi han anat tan sols 30. En aquests centre han fet vaga el 66% dels mestres, i n’hi ha 10 docents que no han fet vaga i que cobreixen els serveis mínims decretats pel Departament de treball.

La situació al centre al matí era de normalitat, com explicava a RP, la secretaria del centre, Rebeca Gómez.

La situació a l’institut, però, és radicalment oposada. La vaga no ha tingut quasi incidència en els professors.

La majoria de professors de l’IES no han secundat la jornada d’aturada convocada per avui. Només 6 dels 33 docents estan de vaga avui, pel que la normalitat en la docència és quasi absoluta.

Tot i aquesta normalitat, qui falta avui a les aules de l’IES són els estudiants que aprofitant la jornada de vaga dels professors, també han convocat una vaga d’alumnat per protestar contra la nova Llei d’Ensenyament de Catalunya, i contra el Pla de Bolonya.

Aquesta vaga estudiantil l’han seguit el 63% dels alumnes i avui sols 110 alumnes, dels 300 que té el centre han anat a les aules de secundària de l’IES Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics