URGENT

Comencen les gravacions del reportatge de recuperació de la memòria oral de PLF.

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana han començat les gravacions i recollida de material audiovisual per tal d’elaborar el documental i reportatge sobre la memòria oral dels palafollencs més grans del nostre municipi.

Un consell creat expressament ha proposat els palafollencs a entrevistar, i aquests dies es recull el seu testimoni per tal que expliquin com es vivia al nostre municipi, i que passava en el dia a dia del PLF de Postguerra.

El documental farà una radiografia de la societat de la nostra vila al s.XX, també a partir del material gràfic que aportaran els entrevistats.

Ja són molts els palafollencs que han donat el seu testimoni. La Petronila, té 92 anys i ahir explicava que ella es va encarregar de repartir el correu casa per casa durant més de 40 anys. La Petronila recorda com era la vida al nostre municipi llavors

La Pilar, nascuda a Vallplana, recorda la misèria que es vivia al PLF de Postguerra, una misèria que es traduïa en gana, tot i viure de pagès.

Aquests projecte de d’història oral , coordinat per l’Ajuntament, el fa realitat l’empresa “sabem.com” especialitzada en projectes de recuperació de la memòria d’un territori a partir dels protagonistes de la història, i que ja ha fet iniciatives similars en d’altres poblacions.
Un cop recopilat tot el material, es confeccionarà el documental, que serà distribuït al nostre municipi. El consistori està estudiant si l’edició serà regalada als veïns o si pel contrari s’haurà d’adquirir a un preu assequible.

A més tot el material gravat aquests dies i el material gràfic recopilat passarà a formar part de l’arxiu municipal de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics