URGENT

Un projecte de tramvia entre PLF i Lloret guanya un premi universitari.

Compartiu aquesta història

Victor Catalan, estudiant de l’IES Serrallarga de Blanes, ha bassat el seu projecte de recerca a analitzar la viabilitat d’un tramvia entre Palafolls i Lloret de Mar, després que la Generalitat desestimés la perllongació del tren de rodalies entre Blanes i Lloret o la creació d’un carril bus entre aquestes dues poblacions.

La idea de Víctor Catalan, ha estat la d’estudiar la incorporació d’un tramvia, anomenat Tramtordera, entre el centre de Palafolls fins al barri del Molí de Lloret el traçat del qual aniria per l’interior d’aquestes poblacions. El traçat estudiat podria substituir 3 serveis de bussos de línia de Blanes, que tenen actualment 2.800.000 usuaris anuals.

Catalan, que cursa segon de batxillerat, explica com li va sorgir la idea de basar el seu treball en el tramtordera.

El tramvia disposaria de 15 parades. La primera seria a Palafolls centre, prop del Palauet, i el trajecte passaria per l’estació de Blanes, pel centre de la vila a tocar de la platja i cap a Lloret, com indica el mateix autor del projecte.

Es tractaria d’un sistema tramviari en via única, exepte en alguns punts.
La infraestructura està pressupostada en 75 milions d’€ dels quals 15 corresponen a l’adquisició de 5 tramvies -4 en funcionament i un de reserva-. Els ajuntaments de les tres poblacions haurien de cedir els terrenys i l’empresa adjudicatària hauria de costejar el cost de l’obra per disposar d’una concessió a 40 anys i que tindria una rendibilitat del 14% en finalitzar el període d’explotació.

A més, seria necessària la creació d’un túnel per salvar el pronunciat desnivell d’un turó i la construcció d’un pont de 170 metres, per creuar la Tordera.

De materialitzar-se aquest projecte, donaria feina, de forma directa, 15 treballadors. S’ha de tenir en compte que el temps de recorregut del tramvia seria de poc més de 17 minuts mentre que ara, el mateix trajecte, amb bus, es fa en 40 minuts.
L’estudiant assegura que presentarà el seu projecte a la Generalitat i als Ajuntaments de Palafolls, Blanes i Lloret un cop hagi finalitzat els seus estudis aquest juny.

El projecte de Víctor Catalan ha estat premiat per la Universitat Internacional de Catalunya, en el Cinquè Concurs Preuniversitari. L’estudiant ha estat guardonat amb una beca d’estudi que cobreix el 100% de la matrícula del primer any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics