URGENT

La crisi arriba també als centres especials de treball d’Aspronis.

Compartiu aquesta història

La conjuntura de crisi econòmica també arriba a aquelles empreses destinades a donar una sortida laboral a persones amb discapacitat, com és el cas del Centre Especial de Treball del Vilar, a Malgrat de Mar.

El centre, que depèn de la Fundació Aspronis, dona feina a més de 220 persones, més de la meitat de les quals són persones amb discapacitat, la majoria d’ells discapacitat psíquica, que desenvolupen tasques laborals en tres grans eixos. Tasques de senyalització viària, jardineria i manipulats.
El gerent d’Aspronis, Francesc Durà, explica a RP que la crisi està afectant aquests tipus de centre, que tot i no tenir un afany de lucre sí han de ser viables econòmicament. A banda de la crisi, Durà també reclama un canvi en les polítiques de subvencions de les administracions.

La crisi ha fet que algunes empreses que derivaven feines al Vilar, hagin anul·lat contractes, hagin desaparegut o bé reduït el volum de feina derivat al centre especial de Treball. Aquesta reducció de treball ha obligat a recol.locar alguns treballadors del centre, tot i que el Vilar intentarà salvar els llocs de treball, com explica el mateix Durà.

El Vilar és qui té un contracte de manteniment de jardins a PLF, i qui també s’encarrega de les senyalitzacions viàries al nostre municipi. A més el Vilar depèn de la fundació Aspronis, que a PLF té una residència que està pendent de reubicar-la en un centre més gran i modern, prop del camp de futbol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics