URGENT

Puja el nombre de denúncies per incompliment de les ordenances municipals durant el 2008

Compartiu aquesta història

La policia Local de PLF va fer durant tot l’any passat 1350 denúncies per incompliment de les ordenances municipals, com ara la de la tinença d’animals de companyia, o la de sorolls a la via pública.

Aquesta dada, reflectida a les memòries del cos local de seguretat, suposen un considerable augment del 35 i mig% respecte el nombre de denúncies fetes en aquests sentit l’any 2007.

En contrapartida l’any passat hi va haver una disminució, del 34.6% en el nombre de denúncies trameses al Servei Català del Trànsit, la majoria per manca de documentació al vehicle, com ara els papers de l’assegurança o per no haver passat la inspecció tècnica de vehicles, és a dir la ITV. L’any 2008 la policia va cursar en aquests sentit 236 denúncies.
Segons el cap de la policia local de PLF, les memòries reflecteixen que els palafollencs continuen aparcant en zones que no toca, però per contra portem els papers en regla.

Els vehicles denunciats per fer un mal us de les zones blaves de PLF, també van augmentar l’any passat. Ho van fer en un 13.4%, arribant a les 440 denuncies en tot l’any passat. Les zones blaves de PLF, són gratuïtes però tenen limitació horària, d’hora i mitja a partir de l’estacionament. La majoria de denuncies són per excedir el temps permès d’estacionament o bé per que no s’ha indicat l’hora d’arribada.

També han augmentat el nombre d’avisos previs a la denúncia. Són informacions sobre el mal estacionament, sense que aquest arribi a denunciar-se. En total es van fer 1351 avisos, un 23.3% que l’any anterior.

Pel que fa al nombre d’accidents de trànsit al municipi, les memòries destaquen que 2 de cada 3 accidents es produeixen en les carreteres interurbanes que passen per PLF, principalment a la N2, i en mesos d’estiu. De fet els 151 accidents registrats l’any passat, 52 van ser al centre del municipi.

Segons Penya, les dades demostren la bona planificació de la mobilitat a PLF.

La memòria recull altres intervencions del cos local de Policia, de les que destaquem les relacionades amb tasques socials i assistencials. L’any 2008 la Policia Local va realitzar 16 intervencions per violència domèstica, 12 serveis a la 3a edat i 12 intervencions contra el consum de drogues pe part de menors al municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics