URGENT

Revolta de 50 turistes de Lloret per que no els tornaven la fiança.

Compartiu aquesta història

Una cinquantena de turistes francesos, hostatjats a l’hotel Surf-Mar de Lloret, van provocar un aldarull ahir al migdia que va necessitar la intervenció dels agents dels Mossos d’Esquadra pertanyents a l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per un aldarull originat a la recepció de l’establiment.

Segons el Diari de Girona el conflicte es va originar quan un dels joves que integrava el grup de 250 turistes francesos que ahir havien d’emprendre el retorn cap al país veí, no es va mostrar d’acord amb el personal de l’hotel, ja que no se li havien retornat els diners de la fiança que havia dipositat en el moment d’entrar.

El personal va al·legar que havien causat desperfectes a l’establiment suficientment importants com per no retornar-los els aproximadament 300 euros que havien deixat en dipòsit. Això va provocar l’enfuriment del jove, que va trobar suport en una cinquantena de companys que tampoc entenien perque no els retornava la fiança . Tots plegats van provocar un aldarull que va motivar la intervenció de la policia local, que es va veure desbordada davant l’actitud dels turistes i van requerir la presència dels Mossos d’Esquadra, que van desplegar una vintena d’agents.

A pesar de la intervenció dels cossos de seguretat, a l’exterior de l’hotel es van produir diversos episodis violents amb crits, cops i empentes. Aquest fet va provocar que els Mossos d’Esquadra detinguessin un dels nois que integraven el grup de turistes -tots ells majors d’edat i propers a la vintena d’anys- per atemptar contra l’autoritat. Es preveu que el noi en qüestió, de 23 anys, passi, avui mateix, a disposició judicial als jutjats de Blanes.

En la seva intervenció, alguns dels agents del cos de policia autonòmic van comissar diverses porres de fusta, propietat d’alguns joves.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics