URGENT

Sentencien a 7 homes per portar 14 kg de haixix, quan en realitat se’ls va interceptar prop de 2 tones i mitja

Compartiu aquesta història

7 homes acusats d’haver descarregat dues tones i mitja d’haixix d’una embarcació a la cala Bona de Tossa, han estat condemnats a 3 anys de presó. Tot i que en la sentència es reconeix que quan els van detenir duien dues tones i mitja d’haixix, no se’ls aplica l’agreujant d’extrema gravetat, perquè per error només s’ha pogut provar que en duien 14 quilos.

La sentència de l’Audiència, atribueix l’error al jutjat número 1 de Blanes perquè de manera aleatòria només va portar a analitzar 16 pastilles d’haixix d’un total de 2.844 que se’n van comissar a l’interior dels 79 fardells que transportaven els detinguts. La resolució judicial assenyala que s’havia d’haver analitzat, almenys, una mostra de cadascun dels fardells que contenien la droga, o millor encara, una mostra de cadascuna de les pastilles.

En vista d’això, el tribunal ha resolt que només pot considerar provat que els acusats transportaven 14 quilos d’haixix perquè «aquesta pràctica de mostreig aleatori ha impedit verificar» si la resta de quilos comissats fins a arribar a les dues tones i mitja eren o no haixix.
Els fets van passar el 21 de setembre del 2005 a la matinada, quan els Mossos d’Esquadra que estaven vigilant els moviments de sis vehicles sospitosos van veure que aquests estaven fent rutes de reconeixement per la carretera que va de Tossa de Mar a Sant Feliu de Guíxols i s’anaven fent senyals lluminosos entre ells.
Cap a dos quarts de cinc de la matinada, la droga desembarcada a la cala Bona va ser carregada en dos dels vehicles i es va formar una caravana de sis automòbils per fugir de l’indret.

Quan els agents de la policia van interceptar el comboi de la droga van comissar un total prop de dues tones i mitja d’haixix, valorats en tres milions d’euros, i van detenir els acusats, tot i que els ocupants d’un dels cotxes es van poder escapar i no van poder ser identificats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics