URGENT

El Maresme tindrà ajudes anuals per recuperar el litoral

Compartiu aquesta història

El retard que acumula al Maresme la reparació de les passejades marítimes afectades pels temporals, així com l’imparable procés de pèrdua de sorra a les platges, genera una gran incertesa entre els alcaldes de les poblacions del litoral sobre tot del sud de la comarca, temorosos dels efectes negatius que la situació pot desencadenar davant la proximitat de la temporada estival.

El proper dia 21 el ministeri de Medi Ambient ha covocat els representants municipals a Mataró per donar-los a conèixer les fórmules de regeneració que s’imposaran com a mínim una vegada a l’any a partir de l’actual.

Durant la pròxima reunió, els alcaldes de Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Mataró, Premià de Mar i el Masnou esperen conèixer l’estudi sobre la dinàmica de les platges del Maresme. En aquest sentit, l’alcalde de Cabrera, Jaume Borras, va desvelar que els tècnics estatals “no són partidaris de construir espigons submergits” perpendiculars a la riba, una fórmula que s’estava estudiant per impedir el retrocés de la sorra, a causa de l'”elevat cost econòmic d’aquest sistema”.
El recurs que, segons Borràs, sembla ser el menys costós per poder garantir l’estabilitat de les platges és el transvasament anual de sorra des de les zones que n’acostumen a tenir més volum.

 

El Periodico

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics