URGENT

L’Ajuntament de Malgrat considera massa elevat el cost de l’escola municipal de música.

Compartiu aquesta història

Nova polèmica a Malgrat de Mar, en aquests cas per la continuïtat de l’escola municipal de música Ca l’Arnau.

Després de 10 anys de concessió, enguany acaba el contracte amb l’empresa local que gestiona el servei, i ara l’Ajuntament del municipi ha qüestionat el cost que té el servei, que considera inviable econòmicament.

Segons la regidora d’ensenyament de Malgrat, Carme Aubanell l’escola, que actualment té uns 85 estudiants, costa 2000€ per alumne i any, un cost que Aubanell ha qualificat d’elevat.

D’aquests diners, una part la paguen les famílies i una altra part l’administració, ja sigui la Generalitat o l’Ajuntament. Segons el govern malgratenc cal buscar la viabilitat econòmica del servei. Una viabilitat que, segons Aubanell, no vol dir deixar de subvencionar l’escola, però sí buscar l’equilibri econòmic.

Aubanell assegura que cal adequar l’oferta a la demanda, i que si aquesta baixa cal redistribuir i aplicar accions a l’oferta, per evitar el dèficit permanent.

Ara que s’acaba la concessió, Aubanell assegura que no hi ha temps per posar de nou a adjudicació el servei pel proper any i, a proposta de les famílies, s’està intentant una prorroga amb l’actual empresa per a un curs.

L’ajuntament però, ha posat condicions a l’empresa per tal de poder optar a la prorroga, unes condicions que Aubanell no ha volgut adelantar, però que espera que acceptin per tal de poder mantenir oberta l’escola el proper any.

Tot indica però que les condicions per a la prorroga parlaran del’aportació econòmica del consistori, que la regidora ha volgut deixar clar que cal limitar, ja que l’administració no pot assumir el dèficit permanent del servei.

Aubanell lamenta la polèmica generada al municipi sobre la continuïtat de l’escola de música, i recorda que tot plegat és una relació contractual l’Ajuntament i una empresa privada per oferir un servei, i que no es posa en dubte la qualitat de l’ensenyança del centre.

Arran de la possible desaparició de l’escola de música, els pares d’alumnes ja han iniciat una recollida de signatures, i tan ERC com CiU han expressat el seu malestar per com s’està desenvolupant la situació actual. La federació nacionalista, a més demana que es preguin responsabilitats polítiques per haver deixat arribar l’assumpte a la situació actual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics