URGENT

L’Ajuntament es sent abandonat pels Mossos d’Esquadra.

Compartiu aquesta història

En una entrevista a RP, la regidora de Governació de l’Ajuntament de PLF, Maria Massaguer, ha expressat la seva preocupació davant del que considera una desatenció per part de la policia autonòmica cap al nostre municipi.

Segons Massaguer, l’Àrea Bàsica dels Mossos de Pineda només destina una patrulla per a la vigilància de Tordera, Sta Susanna i PLF. De ser cert, hi hauria una única patrulla per a una àrea d’uns 25 mil habitants.

Els mossos d’esquadra no han volgut confirmar aquesta informació, al·legant a que no es pot donar indicacions sobre els efectius de seguretat i la seva distribució, però si han volgut destacar que en les diferents comisseries interactuen en cas de necessitat, i que per tan també es compta amb d’altres efectius i no només amb els de Pineda i que hi ha serveis de paisà que passant desapercebuts al no estar logotipats.

Sobre la policia local de PLF, la regidora palafollenca va explicar que el cos té ja 15 agents, cosa que permet distribuir a 3 agents per torn. Tot i això reconeix que en algunes ocasions s’ha donat el cas d’un únic agent a la caserna de la policia local, per culpa de malalties o permisos dels agents.

L’Ajuntament ja fa uns mesos va limitar al màxim les hores extres dels agents de la policia local de PLF per tal d’eliminar despeses.

Massaguer també va assegurar que la previsió inicial d’incrementar la plantilla en un agent cada any, s’ha vist truncada per la crisi econòmica i presumiblement el cos de seguretat es mantindrà en les 15 places d’agents fins al final de legislatura.

Sobre la nova caserna de la policia local, la regidora ha afirmat que es manté la subvenció de la Diputació de BCN per habilitar l’antic casal de la dona, però que les obres s’han posposat, sense data fixa. Tot i això per no perdre la subvenció les obres hauran de començar abans del 2011.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics