URGENT

Els pagesos del Maresme s’organitzen davant dels robatoris al camp.

Compartiu aquesta història

L’augment del nombre de robatoris en les darreres setmanes als camps del Maresme, han suposat pèrdues de milers d’euros als propietaris, i ha obligat als productors agrícoles a prendre mesures per evitar-los.

A Malgrat els pagesos vigilaran els camps, per la impossibilitat dels cossos policials d’aturar l’allau de furts que afecta aquesta zona.

El gerent de la cooperativa Agrícola Progrés Garbí, Xavier Castells, explica que a partir d’aquesta setmana un grup de pagesos vigilaran estàticament els conreus del Pla de Grau, els grans afectats per aquesta onada de robatoris.

El mateix Castells ha explicat al programa Tot a Punt de RP, que ja són més d’una desena de robatoris en les últimes setmanes, i que acostumen a buidar d’eines les barraques dels pagesos.

La passada setmana uns lladres es van endur fins i tot un tractor i un molticultor d’un pagès malgratenc.

Ahir representants dels pagesos i l’Ajuntament de Malgrat van reunir-se per tal de buscar solucions.

El regidor de Seguretat Ciutadana de la localitat, Valentí Rodríguez, va admetre que el Pla de Grau s’ha convertit en un «objectiu prioritari» de vigilància, i va explicar que els agents intensificaran la presència a la zona agrícola.

De fet Malgrat no és l’única població on els robatoris al camp s’han intensificat. PLF, no s’escapa d’aquests robatoris, i fa ja uns mesos que pateixen furts en les seves extensions agrícoles.
Davant de l’augment de delictes al camp palafollenc, ja s’han posat a treballar els pagesos i la policia local, i abans d’acabar la setmana es reuniran amb representants polítics del municipi per buscar solucions. Ho explicava el president de la cooperativa agrícola Conca de la Tordera de PLF, Ramón Ribot.

Els robatoris també s’han patit en altres extensions agrícoles com Blanes o Sta. Susanna, tot i que la majoria de furts s’han produït a Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics