URGENT

Mor Enric Font, l’alcalde de la restauració democrática a PLF.

Compartiu aquesta història

Ahir dijous va ser enterrat al nostre municipi, Enric Font,de 86anys i que fou el primer alcalde electe de PLF després de la restauració democràtica.

Font, va ser escollit alcalde de PLF després que CiU guanyés les eleccions del 1979, amb un 51,7% dels vots, per davant de l’altre formació política important que es presentava en aquells comicis, l’Agrupació d’Electors per Palafolls.

Font combinava la seva feina al camp i una altra feina a l’antiga Safa de Blanes amb les tasques polítiques a l’Ajuntament fins al mes de juny del 1980, quan va presentar la seva dimissió irrevocable com alcalde de PLF. Lluís Moner, també de CiU, va substituir-lo a l’alcaldia durant unes setmanes, i fins que es va escollir Joan Puigdefabregas com a nou alcalde.

Moner, que va ser número 2 de la federació nacionalista recorda que aquella època va ser de molta feina i i recorda que Font també es va anar desencantant amb el temps.

El llavors líder de l’oposició, Ramon Ribot, creu que Font també es va veure desencantat per la feixuga maquinària administrativa de l’Ajuntament, però que també l’excés d’hores de treball fora de l’Ajuntament va propiciar la seva retirada del consistori.

Aquests proper dissabte a les 7 de la tarda es farà la missa funeral per Enric Font a l’esglèsia de Sta. Maria de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics