Una entitat naturalista controlarà les tasques de manteniment de les zones humides de Tordera.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament del municipi ha signat un conveni amb l’entitat naturalista Orchis, per a que a partir d’ara es faci carrec de les tasques de manteniment de les zones humides protegides del municipi. La intenció és fer compatibles aquestes tasques amb la conservació dels valors naturals amb elevada riquesa biològica i protegides per la Xarxa Natura 2000 així com pel Pla d’Espais d’Interès Natural .

Aquest compromís arriba després que l’entitat naturalista denuncies que els treballs de manteniment que realitza l’Ajuntament en zones com ara l’estany de Cal Raba s’estaven realitzant afectant a la fauna i a la seva protecció, ja que es destruia l’espai on solen nidificar diferents especies d’aus.

Per tot això, han arribat a l’acord que es realitzaran aquestes tasques en dates no compreses entre l’1 d’abril i l’1 d’agost que és quan niden aquestes aus i és època de reproducció de molta fauna. I també, s’haurà de deixar una franja mínima d’entre dos i tres metres d’herba alta al voltant de la vegetació de ribera, per garantir una zona de reproducció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics