URGENT

Els locals d’oci tancaran avui per demanar més flexibilitat horària.

Compartiu aquesta història

Prop de 4.000 locals de restauració i d’oci nocturn de tot Catalunya abaixaran la persiana aquesta nit per protestar contra la denegació d’ampliació d’horaris aquest estiu per part de la Generalitat. El sector considera que això és un greuge comparatiu respecte d’altres zones turístiques de l’Estat i adverteixen que suposarà deixar de contractar 6.000 persones aquesta temporada. És la quarta vegada consecutiva que la Generalitat denega l’ampliació d’horaris a la Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals.

La vaga es durà a terme a diferents poblacions turístiques, entre elles les més properes com Malgrat, Sta Susanna o Pineda i anirà acompanyada d’accions de protesta paral·leles a cada població com ara el repartiment de fulls informatius als usuaris explicant-los la posició de la Generalitat.

A la comunitat valenciana, per exemple, les discoteques, sales de festa i de ball poden tancar les portes a les 7.30h, mentre que a Catalunya aquest estiu continuaran tancant a les 5.00h i a les 6.00h el cap de setmana, segons l’associació.

La federació adverteix que el sector de l’oci català arrossega una davallada de facturació superior al 50% els darrers tres anys i que el sector a les zones turístiques catalanes ha viscut la pitjor temporada d’hivern dels últims anys.

La denegació de l’ampliació horària de 30 minuts sol·licitada per als locals dedicats a bar, restaurant i bar musical, i d’una hora per a les discoteques i sales de festa de 67 poblacions turístiques de Catalunya suposarà deixar de contractar prop de 6.000 persones, segons han dit des de la pròpia federació, i suposarà deixar d’ingressar prop de 20 milions d’euros.

La Malla

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics