URGENT

Arriben les primeres meduses de la temporada a Malgrat, tot i que no són perilloses.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament ha confirmat que en els darrers dies han aparegut una gran quantitat de meduses a la platja de Malgrat de Mar. La Generalitat ha confirmat al consistori que la medusa detectada a Malgrat és de l’espècie coneguda com Barquetes de Sant Pere. Aquests tipus de meduses són petites, d’entre 1 a 8 cm, tenen forma de disc blau rodó o oval amb una petita vela. Quan està viva, la vela es troba coberta d’un teixit tou i en la perifèria existeix un gran anell de pòlips amb forma de tentacles.

Aquesta espècie de medusa no és perillosa i és bastant freqüent a la costa catalana. Les meduses viuen allunyades de la costa com individus aïllats o formant bancs, però periòdicament s’aproximen transportades pels corrents a la costa en quantitats variables, depenent dels anys. L’arribada de meduses a la costa és un fenomen natural que, principalment, té lloc durant la primavera i gran part de l’estiu

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics