Arriben les primeres meduses de la temporada a Malgrat, tot i que no són perilloses.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament ha confirmat que en els darrers dies han aparegut una gran quantitat de meduses a la platja de Malgrat de Mar. La Generalitat ha confirmat al consistori que la medusa detectada a Malgrat és de l’espècie coneguda com Barquetes de Sant Pere. Aquests tipus de meduses són petites, d’entre 1 a 8 cm, tenen forma de disc blau rodó o oval amb una petita vela. Quan està viva, la vela es troba coberta d’un teixit tou i en la perifèria existeix un gran anell de pòlips amb forma de tentacles.

Aquesta espècie de medusa no és perillosa i és bastant freqüent a la costa catalana. Les meduses viuen allunyades de la costa com individus aïllats o formant bancs, però periòdicament s’aproximen transportades pels corrents a la costa en quantitats variables, depenent dels anys. L’arribada de meduses a la costa és un fenomen natural que, principalment, té lloc durant la primavera i gran part de l’estiu

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics