El PSC guanya les eleccions a PLF tot i perdre vots respecte les últimes europees.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Finalment els socialistes es van imposar clarament al nostre municipi en les eleccions a l’eurocambra d’ahir. El PSC va aconseguir el 38,61 % dels vots vàlids emesos ahir. Ara fa 5 anys, en els últims comicis europeus, la formació havia aconseguit el 44,4% dels vots, pel que ha baixat prop de 6 punts el seu percentatge de vot.

Valentí Agustí, cap de llista dels socialistes a PLF, explicava al programa electoral de RP que la crisi ha afectat al resultat dels socialistes a nivell espanyol, i que no es pot extrapolar en clau municipal. Agustí també demana una reflexió sobre l’abstenció.

La segons força política més votada a PLF ha estat CiU, amb un 24.24% dels vots d’ahir. La federació va ser la gran triomfadora al nostre municipi després de incrementar el seu nombre de vots absolut i el percentatge. El cap de llista del partit a PLF, Xavier Dalmau, explicava ahir que els resultats al nostre municipi potser reflecteixen l’entrada de la federació al govern local i alhora en treia una lectura catalana dels comicis davant les properes eleccions autonòmiques.

El PP també va pujar en vots i en percentatge respecte els comicis del 2004. Els populars van aconseguir el 16.84% dels vots emesos ahir a PLF, un 2% més que ara fa 5 anys. El líder dels populars palafollencs, Óscar Bermán assegurava ahir que caldria fer però una reflexió tan dels resultats com també de l’abstenció.

Esquerra va retrocedir en vots i percentatge en els comicis d’ahir. Els republicans van aconseguir el 9.06% dels vots palafollencs, situant-se com a 4 força al municipi. Jordi Pedemonte demanava una reflexió als partits d’esquerres, que van baixar ahir en nombre de votants, i augura que amb la victòria de la dreta es trigarà més a sortir de la crisi.

Per últim ICV-EUA, que va aconseguir un 4.55% dels vots palafollencs, també va perdre vots i percentatge respecte a ara fa 5 anys. Juan Andrés Osorio, explicava que el desencant amb les forces d’esquerres era una de les possibles causes de la baixada de vots, i segons l’ecosocialista evidencia un desgast del tripartit català.

Pel que fa als col·legis electorals, el PSC es va imposar en 2 d’ells, a St. Lluís i a les Ferreries, mentre que CiU va guanyar a St. Genís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics