URGENT

El PSC guanya les eleccions a PLF tot i perdre vots respecte les últimes europees.

Compartiu aquesta història

Finalment els socialistes es van imposar clarament al nostre municipi en les eleccions a l’eurocambra d’ahir. El PSC va aconseguir el 38,61 % dels vots vàlids emesos ahir. Ara fa 5 anys, en els últims comicis europeus, la formació havia aconseguit el 44,4% dels vots, pel que ha baixat prop de 6 punts el seu percentatge de vot.

Valentí Agustí, cap de llista dels socialistes a PLF, explicava al programa electoral de RP que la crisi ha afectat al resultat dels socialistes a nivell espanyol, i que no es pot extrapolar en clau municipal. Agustí també demana una reflexió sobre l’abstenció.

La segons força política més votada a PLF ha estat CiU, amb un 24.24% dels vots d’ahir. La federació va ser la gran triomfadora al nostre municipi després de incrementar el seu nombre de vots absolut i el percentatge. El cap de llista del partit a PLF, Xavier Dalmau, explicava ahir que els resultats al nostre municipi potser reflecteixen l’entrada de la federació al govern local i alhora en treia una lectura catalana dels comicis davant les properes eleccions autonòmiques.

El PP també va pujar en vots i en percentatge respecte els comicis del 2004. Els populars van aconseguir el 16.84% dels vots emesos ahir a PLF, un 2% més que ara fa 5 anys. El líder dels populars palafollencs, Óscar Bermán assegurava ahir que caldria fer però una reflexió tan dels resultats com també de l’abstenció.

Esquerra va retrocedir en vots i percentatge en els comicis d’ahir. Els republicans van aconseguir el 9.06% dels vots palafollencs, situant-se com a 4 força al municipi. Jordi Pedemonte demanava una reflexió als partits d’esquerres, que van baixar ahir en nombre de votants, i augura que amb la victòria de la dreta es trigarà més a sortir de la crisi.

Per últim ICV-EUA, que va aconseguir un 4.55% dels vots palafollencs, també va perdre vots i percentatge respecte a ara fa 5 anys. Juan Andrés Osorio, explicava que el desencant amb les forces d’esquerres era una de les possibles causes de la baixada de vots, i segons l’ecosocialista evidencia un desgast del tripartit català.

Pel que fa als col·legis electorals, el PSC es va imposar en 2 d’ells, a St. Lluís i a les Ferreries, mentre que CiU va guanyar a St. Genís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics