URGENT

El 65.46% dels palafollencs no exerceixen el seu dret a vot, en una jornada marcada per la falta d’informadors.

Compartiu aquesta història

Un dels titulars de la jornada d’ahir va ser sens dubte la baixa participació a arreu. Al nostre municipi només va participar en els comicis un 34.5%, la dada més baixa de participació en unes eleccions des de la restauració democràtica. Respecte les últimes eleccions municipals, el percentatge de participació va baixar en prop de 3 punts percentuals.

La participació més baixa de la nostra zona la va registrar Tordera amb 31% de participació, seguit de PLF. Blanes va tenir una participació del 35.22%, Malgrat un 36.1% i Pineda va registrar un 36.83%.

La jornada a PLF va transcorre sense incidències, però sí es va fer notoria la manca d’informadors en els col.legis electorals. Habitualment els centres electorals del nostre municipi han tingut personal de l’Ajuntament que han orientat als votants sobre la mesa en la que calia exercir el dret a vot.

Enguany, el consistori ha eliminat aquests servei, i sobretot a les Ferreries s’ha produït un cert desgavell per trobar la mesa electoral corresponent, com ja han denunciat votants i partits polítics.
La seguretat dels comicis en molts moments ha estat en mans del recent creat cos de Protecció Civil de PLF i en el seu tram final per agents de la Policia Local de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics