URGENT

La vaga de mestres d’avui no té repercusió als centres de PLF.

Compartiu aquesta història

Avui hi havia convocada una nova protesta dels mestres catalans contra la nova llei d’educació que prepara el govern català.

Era la quarta convocatòria de vaga de l’educació pública en l’últim any i mig contra la política del conseller d’Educació, Ernest Maragall. Els sindicats acusen la Generalitat de voler retallar les plantilles dels centres, per estalviar, i d’eliminar l’oferta del Batxillerat nocturn, entre d’altres qüestions.

La vaga d’avui estav convocada per tan sols 3 hores, de 12 a 3 del migdia. Al ser una jornada de vaga parcial, i sobretot per l’horari proposat, el professorat palafollenc no ha fet vaga, i per tan no ha tingut cap repercussió al municipi.

El director de l’escola Les Ferreries, Marià Mañé, explica que no es pot fer vaga a partir de les 12 del migdia, perquè si els pares no venen a buscar els alumnes, aquests no es poden quedar sols a l’aula. També destaca que no té sentit fer vaga de 12 a 3 si, amb la jornada intensiva actual, l’horari dels mestres arriba fins a les 2.

I si a les Ferreries no hi ha hagut cap mestre que secundés la vaga, al CEIP Mas Prats tampoc ha tingut cap repercussió, ja que tot i que hi ha docents en contra de la nova normativa catalana, avui tots ells han complert el seu horari habitual. Un cop acabades les classes sí que alguns mestres s’han concentrarat a Mataró i Barcelona contra la LEC, com explicava aquests matí la directora del centre; Conxa Gómez.

Tampoc a l’IES de PLF es té constància de cap professor que hagi seguit la vaga d’avui, pel que la normalitat als tres centres públics de PLF ha estat total.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics