El PP i Iniciativa creuen que l’alcalde vol fer desaparèixer la Policia Local.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dimarts l’alcalde de PLF, Valentí Agustí explicava a RP que l’equip de govern sol·licitarà al govern català que assumeixi part del cost de la Policia Local de PLF o bé que els mossos assumeixin competències del cos local per tal de reduir despeses al consistori.

Avui hem preguntat l’opinió de les forces a l’oposició al consistori palafollenc. El PP ha estat el més crític i ha assegurat que el cos mai ha estat una prioritat per l’alcalde del nostre municipi. Segons el seu representant al plenari, Óscar Bermán, la feina que fan els agents és bona i no hi ha motius per traspassar competències. Bermán recomana començar pels càrrecs de confiança si la finalitat de l’equip de govern és reduir despesa pública. Per tot plegat el popular qualifica d’irresponsable i de burrada la proposta d’Agustí.

ERC creu que la proposta llançada per l’alcalde és populista i que no arribarà enlloc. El regidor-portaveu de la formació Jordi Pedemonte explica que, tot i no està en desacord amb el traspàs de certes competències de la policia als mossos, Agustí s’equivoca en les formes i en el moment de presentar la proposta.

Iniciativa també exposa que Agustí vol acabar amb el cos de la policia local, i considera les intencions d’Agustí poc reals, ja que ara es tendeix a un servei de proximitat, que sols pot donar el cos local de seguretat i no els mossos d’esquadra.

Agustí explicava que el cost de l’estructura de les policies locals són difícilment viables econòmicament en poblacions petites com PLF, on la Policia Local té 16 efectius.

Aquesta mesura, juntament amb d’altres, es tractaran la propera setmana en un ple que vol posar sobre la taula propostes anticrisi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics