URGENT

Un veí de blanes s’atrinxera a casa seva amb dues catanes

Compartiu aquesta història

Cap a la una del migdia, un jove marroquí de 31 anys, que resideix a Blanes, va sortir exaltat a la balconada de casa seva al carrer de l’Esperança. L’home exhibia dues catanes d’uns 60 cm de fulla mentre llançava improperis als vianants a qui escridassava acusant-los de racistes. La situació, que va durar més de dues hores, va congregar gran nombre d’efectius dels mossos d’esquadra i policia local. Cap a les tres de la tarda, en veure que els policies havien aconseguit entrar, el jove va passar del seu balcó al de la veïna, que no es trobava a casa en aquell moment i va trencar la finestra per accedir al pis veí.
Finalment, els mossos van entrar a la força a l’immoble on s’havia refugiat l’home, que s’havia atrinxerat al lavabo i no va dubtar a utilitzar les espases contra els agents que el volien detenir.
per intentar evitar que els policies li posessin la mà a sobre. Però L’home abans de ser apressat va destrossar el pis veí.

L’home i la seva parella, que és espanyola, fa anys que intenten denunciar la suposada persecució policial de la qual ell és víctima, asseguren, tan sols pel seu origen. Sembla que aquest fet podria ser el desencadenant de la crisi que va patir el jove, que té antecedents per avalots similars al d’ahir: destrosses i aldarulls de diversa índole.

El jove, que ha viscut a diversos països d’Europa treballant com a instructor d’arts marcials, residia a Vic i segons va denunciar allà es va convertir en objectiu sistemàtic de detencions policials.
Van marxar a viure a Blanes buscant tranquil·litat però també hi han tingut problemes amb els cossos policials.

Diari Girona / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics