URGENT

Malgrat, Pineda i Calella entre els pobles de BCN que més afectacions tenen per la crisi.

Compartiu aquesta història

Aquestes són 3 dels municipis de la província de Barcelona amb els pitjors indicatius econòmics, segons apunta l’Informe Territorial de la Província de Barcelona, encarregat per la Diputació.

Aquest informe ofereix un balanç econòmic de la demarcació i analitza els punts forts i els punts dèbils de cadascuna de les comarques i municipis.
El document evidencia que la crisi econòmica és generalitzada, però remarca que hi ha zones on la recessió és molt més marcada. És el cas de les comarques del Maresme, Garraf, Anoia, Vallès Oriental o Vallès Occidental, on hi ha un alt percentatge de població a l’atur.

El PIB (Producte Interior Brut) de la comarca del Maresme ha augmentat només un 3%, quatre dècimes per sota que l’any anterior i menys que la mitjana de la província de Barcelona (3’6%). La mala conjuntura del Maresme també es demostra observant el nombre d’empreses que han tancat les seves portes. A finals de 2008 hi havia 910 empreses menys que al 2007.

Segons els autors de l’estudi, aquestes dades es deuen a l’excessiu pes tant de la construcció com de les manufactures tradicionals en aquesta comarca i a la poca importància d’altres sectors en alça com el tecnològic.

Si l’anàlisi es fa per municipis, Malgrat de Mar, Pineda i Calella surten a la llista dels deu municipis on més s’ha decrescut de la província.

Segons l’estudi a Pineda és on la destrucció d’ocupació ha estat especialment significativa degut a la concentració de llocs de treball en dos sectors en crisi: la construcció i la indústria tradicional. Tant Pineda com Malgrat de Mar se situen ara al segon grup dels municipis de la demarcació amb menys densitat econòmica, és a dir, on només entre el 25% i el 37’7% dels habitants tenen un contracte laboral. Dins aquests grup també hi ha la nostra població, juntament amb Tordera i Calella.

 

Malgrat Confidencial

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics