PLF, Malgrat, Sta Susanna i Pineda, endarrereixen la recollida d’orgànica per falta d’infrastructura a la deixalleria.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Per normativa a partir del proper mes de juliol els municipis han de començar a recollir separadament la fracció orgànica, que es sumarà a la recollida selectiva de la resta de residus. Ja hi ha municipis que fan aquesta recollida de matèria orgànic diferenciadament a la del rebuig, on ara com ara han de dipositar els palafollencs la seva fracció orgànica.

A PLF, però la recollida d’orgànica no es podrà començar a fer fins més tard ja que la deixelleria on s’haurà de tractar aquests residus no disposa de les instal·lacions necessàries i s’ha demanat una prorroga a l’Agència Catalana de Residus per poder implantar més tard aquesta recollida alhora que demana ajuda per habilitar les instal.lacions de la deixalleria de Malgrat. Aquesta deixalleria està mancomunada entre Malgrat, Sta. Susanna, Pineda i PLF, pel que cap d’aquestes poblacions podrà començar la recollida d’orgànica segons marca la normativa. Ho explicava el regidor de medi ambient de PLF, Josep Rueda.

Rueda va explicar divendres a RP, que la campanya de prevenció d’incendis ja ha començat al nostre municipi i que ja s’ha realitzat i certificat el manteniment de les franges perimetrals de seguretat que voregen les urbanitzacions de Mas Carbó i Mas Reixach. El regidor explica que la franja de Ciutat Jardí també s’ha pogut acabar enguany i que s’està pendent de la certificació corresponent.

Aquestes franges han de protegir les urbanitzacions rodejades de massa forestal de possibles incendis, ja que deixen una zona perimetral de 25 metres sense sota bosc i amb separació entre arbre i arbre suficient com per tal que en cas d’incendi actuï com a tallafoc.

Rueda és a més regidor de salut, i va explicar que el nostre municipi ha sol·licitat ja el 4t metge de família pel Cap de salut, i sobre el nou centre assistencial que ha de substituir l’actual, el regidor explica que segueix el seu tràmit i que s’espera que abans de finalitzar la legislatura es pugui començar les obres.
Rueda també es va felicitar per haver acabat el procés de concessió de la farmaciola a St. Lluís, i sobre la polèmica amb l’Associació de Veïns el regidor va assegurar que no s’han presentat al·legacions al projecte i que cal donar prioritat al projectes comuns de la zona per sobre dels interessos d’una entitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics