URGENT

El govern no reduirà la plantilla de la Policia local.

Compartiu aquesta història

Després de l’anunci fet per l’alcalde de PLF, Valentí Agustí la passada setmana a RP, en la que assegurava que calia estalviar diners del cost de la Policia Local, ahir es va dur al plenari la polèmica sol.licitud d’ajuda al govern català.

L’alcalde va negar que es volgués reduir la plantilla del cos local, sinó que el que considera ideal és que el govern central primi el nombre de policies que té cada municipi, cosa que descarrregaria part de la despesa. Agustí va destacar la satisfecció amb el funcionament del cos de seguretat, però alhora va explicar que la Policia costa cada any 600 mil € a PLF, una quantitat que cal rebaixar o si més no, no ampliar per tal per ser viable. Per la seva banda el regidor de personal, Josep Ribas, va recordar que a RP, ja va assegurar que no es preveia reducció de la plantilla municipal.

Agustí va enumerar altres poblacions on també hi ha problemes econòmics en les policies locals, coés el cas de St Vicençs de Montalt, on s’ha retallat les hores extres als agents, com ja es fa a PLF des de fa un any.

La regidora de governació, la convergent Maria Massaguer desmentia rotundament el possible desmentallament de la policia local, però explicava que l’ampliació de plantilla prevista per aquesta legislatura no es podria fer.

Òscar Berman, del PP, va defensar la feina de la Policia Local, i va sentencia els Mossos no fan la feina que han de fer, i que per tan es demani a la Generalitat que la policia autonòmica desplegui les seves competències.

ERC va assegurar que l’única intenció de l’alcalde era aparèixer als mitjans de comunicació, amb l’anunci de bombes incendiaries, sense haver-se reunit amb els interessats, creant situacions de preocupació entre la plantilla.
Iniciativa, va defensar el cos local com el de proximitat i va sentenciar que els mossos no garanteixen la seguretat a PLF i que sols es passegen pel poble. El portaveu de la formació va posar com exemple una experiència personal, en la que els mossos li van demanar que retornés a posar una denuncia passades 6 hores.

En la sessió d’ahir es va poder veure entre el públic agents de la Policia Local, que van assistir al plenari interessant-se per la polèmica suscitada en els últims dies sobre el seu futur.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics