URGENT

El col·legi d’advocats de Girona denuncia el col·lapse dels jutjats de Blanes

Compartiu aquesta història

Els advocats de les comarques gironines han denunciat el mal funcionament dels jutjats de Blanes i de Sta Coloma de Farners i reclamen al Consell General del Poder Judicial que avaluï i solucioni les mancances d’aquests jutjats.

El degà del Col·legi d’Advocats de Girona, Salvador Capdevila, culpa del mal funcionament d’aquests jutjats a la rotació excessiva de personal; tant pel que fa als jutges com als secretaris”.
El canvi de personal fa que la tramitació dels casos judicials es retardi fins que arriba un nou jutge. L’objectiu d’aquesta denúncia, segons el degà, és que “es fixin les necessitats” que tenen els dos jutjats.
La denúncia que el Col·legi d’Advocats va presentar al Consell General a principis de juliol va estar promoguda pels treballadors d’ambdós jutjats, que es van queixar dels entrebancs que tenen per treballar de forma correcta. Fins al moment, el Col·legi d’Advocats gironí no ha rebut resposta i estudia presentar una nova queixa a l’òrgan del Govern perquè posi fi als problemes dels dos jutjats.

El degà denuncia quan es presenta una demanda, aquesta no es posa en marxa fins al cap de sis o set mesos, cosa que perjudica els ciutadans implicats i pot fer que el delicte pugui esdevenir nul per haver passat massa temps.

Aquesta situació és la que ha provocat el malestar general entre els funcionaris judicials i els advocats que treballen als jutjats de Blanes i Santa Coloma de Farners.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics