URGENT

Les obres de la depuradora del Maresme posen al descobert restes arqueològiques.

Compartiu aquesta història

Les obres de la futura depuradora de l’Alt Maresme, entre els termes de Pineda i Tordera, a tocar de l’autopista del Maresme, han posat al descobert unes restes arqueològiques que podrien correspondre a l’antic Pont del Diable.Un grup d’arqueòlegs ja ha iniciat les excavacions a la zona del Pont del Diable i han confirmat que aquests pont, d’orígen romà, té continuïtat sota l’actual traçat de la carretera d’Hortsavinyà, just per on era previst que passessin les canonades de la depuradora.

Aquesta troballa no hauria d’afectar els terminis de construcció de la depuradora, ja que en aquests moments estan treballant a la nova planta de pretractament i a la part baixa de la riera.

Ara els arqueòlegs, contractats per l’empresa que construeix la depuradora, seguiran treballant a la zona per obtenir més informació i elaborar un informe que posteriorment serà enviat a la Direcció General de Patrimoni Cultural que serà qui prendrà una decisió.
L’arqueòleg territorial de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Folch ha constatat que les restes aparegudes estan en ple traçat del projecte per on han de passar les canonades de la depuradora però, ha dit que “cal conèixer l’entitat patrimonial de la troballa i quines opcions es poden prendre en un futur”.

Aj de Pineda

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics