URGENT

Caritas de Blanes assessora sobre el deute de les famílies.

Compartiu aquesta història

L’entitat blanenca ha creat aquest servei per tal d’ajudar les persones que s’han quedat a l’atur amb una important quantitat de factures hipotecàries, que han de continuar pagant, però a les quals no poden fer-hi front per la seva delicada situació econòmica.

Aquest servei d’assessorament compta amb un extreballador de banca que s’encarrega d’orientar les persones amb deutes i, fins i tot, d’acompanyar-les a les entitats financeres per renegociar les condicions hipotecàries i de refinançament amb la intenció d’evitar embargaments i desnonaments. Ho explica la responsable de Caritas a Blanes, Susanna Ramajo.

Tot i això el servei d’assessorament familiar de Caritas ajuda no tan sols a famílies amb problemes hipotecaris, sinó també amb d’altres problemes econòmics greus.

Des que va posar-se en funcionament el servei, el juliol passat, ja s’ha assistit mitja dotzena de persones, tot i que Caritas creu que el període més crític començarà a partir de l’octubre, coincidint amb la finalització de la temporada turística.

Ramajo insisteix que es tracta d’un servei creat per “la necessitat” que s’ha derivat de la situació de crisi econòmica que afecta les famílies “fins i tot anímicament”. De moment, el servei només atén persones de Blanes tot i que no tanca les portes a ciutadans d’altres municipis si hi són derivats pel seu centre de Càritas local.
La presidenta de Càritas de Blanes assegura que no hi ha data límit per aquest servei i, afegeix que l’entitat està pensant a crear un futur servei d’assessorament per comprar vivendes “perquè la gent no torni a caure en el mateix”.

Diari de Girona /Ràdio Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics