La JNC demanen a PLF que el 12 d’octubre sigui laborable a Catalunya

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir els grups sobiranistes catalans van aprofitar per reivindicar contra la festa de la Hispanitat.

A PLF la Joventut Nacionalista de Catalunya es van estrenar en el rebuig a la Hispanidad amb el desplegament d’una estelada a la plaça Joaquim Ruyra davant una cinquantena de militants i simpatitzants. Després es va fer l’ascensió fins el castell de PLF, on es va acabar la jornada amb un dinar popular.

L’acte volia reivindicar que el 12 d’octubre sigui a Catalunya dia laboral, ja que, segons la formació juvenil de CDC, els catalans no es senten la Festa de la Hispanitat com a seva.
A l’acte va assistir el diputat al parlament per CiU, Joan Morell.

La JNC ja han anunciat que faran una jornada similar cada any, sense especificar si serà itinerant o bé es mantindrà a PLF.

Malgrat de Mar i Tordera van organitzar dinars populars. ERC de Malgrat van repartir unes 150 botifarres a la plaça de Ca l’Arnau, on també hi va haver concurs d’allioli i de bitlles catalanes. Prèviament, les JERC de Malgrat van organitzar per primer cop un concert de rebuig a la Hispanidad dissabte a la nit.

A Tordera, les JERC i La Bitlla Atòmica van celebrar un torneig de bitlles catalanes a la plaça de la Sardana amb dinar gratuït per als participants, i a Pineda, a la botifarrada també va assistir el diputat al Parlament i pinedenc de naixement Pere Aragonès.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics