URGENT

La JNC demanen a PLF que el 12 d’octubre sigui laborable a Catalunya

Compartiu aquesta història

Ahir els grups sobiranistes catalans van aprofitar per reivindicar contra la festa de la Hispanitat.

A PLF la Joventut Nacionalista de Catalunya es van estrenar en el rebuig a la Hispanidad amb el desplegament d’una estelada a la plaça Joaquim Ruyra davant una cinquantena de militants i simpatitzants. Després es va fer l’ascensió fins el castell de PLF, on es va acabar la jornada amb un dinar popular.

L’acte volia reivindicar que el 12 d’octubre sigui a Catalunya dia laboral, ja que, segons la formació juvenil de CDC, els catalans no es senten la Festa de la Hispanitat com a seva.
A l’acte va assistir el diputat al parlament per CiU, Joan Morell.

La JNC ja han anunciat que faran una jornada similar cada any, sense especificar si serà itinerant o bé es mantindrà a PLF.

Malgrat de Mar i Tordera van organitzar dinars populars. ERC de Malgrat van repartir unes 150 botifarres a la plaça de Ca l’Arnau, on també hi va haver concurs d’allioli i de bitlles catalanes. Prèviament, les JERC de Malgrat van organitzar per primer cop un concert de rebuig a la Hispanidad dissabte a la nit.

A Tordera, les JERC i La Bitlla Atòmica van celebrar un torneig de bitlles catalanes a la plaça de la Sardana amb dinar gratuït per als participants, i a Pineda, a la botifarrada també va assistir el diputat al Parlament i pinedenc de naixement Pere Aragonès.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics