URGENT

Un grup de senglars destrossen part del passeig marítim de Pineda.

Compartiu aquesta història

Un grup que oscil·la entre els 4 o els 5 senglars adults, segons les fonts, va destrossar la nit de diumenge a dilluns una part important de la gespa del passeig marítim de Pineda, a tocar de la platja.

Segons publica el Punt, els animals van ser vistos per una dona que passejava per la zona al voltant de les sis del matí. Inicialment, els porcs senglars només haurien aixecat la gespa, a la recerca de llavors i arrels, i no haurien malmès altres plantes.
La policia local explica que la zona afectada és la més propera a la tanca que separa el passeig de la via del tren i que el tros remogut necessitarà una intensa actuació per part dels tècnics de jardineria de l’Ajuntament. No és la primera vegada que un grup de senglars baixa per la riera des d’Hortsavinyà a la recerca d’aliments i tornen cap al bosc fent el mateix trajecte.

La presència de porcs senglars als nuclis de l’Alt Maresme no és estranya. A Santa Susanna, una vintena de senglars adults amb les seves cries ocupaven de nit el parc del Colomer, en ple centre i fins i tot alguns exemplars creuaven la carretera N-II. Finalment, l’Ajuntament es va veure obligat a demanar ajuda al Cos d’Agents Forestals per organitzar batudes que obliguessin els animals a amagar-se al bosc.
També s’ha denunciat la presència d’aquests animals a St. Genís de PLF, prop de l’autopista, que aprofiten les nits per malmetre els camps de conreu a la recerca de menjar.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics