URGENT

La propera setmana s’iniciarà l’última fase del Pla director del Clavegueram de PLF.

Compartiu aquesta història

Es tracta de les obres per desdoblar l’actual sistema únic de clavegueram per discriminar així les aigües fecals i les pluvials.

Aquesta és la 2a i última fase d’aquest pla, que actuarà a la zona propera del Cap de Salut; als carrers Sindicat, Sol Roig, Xon Roura i camí de Can Baltasar. També s’acabarà un tram del carrer Salvador Espriu i la connexió amb l’Avd Costa Brava. Aquesta actuació es completarà amb una intervenció en l’asfaltat de diferents carrers, com el Mas Pinell. El regidor de Serveis de l’Ajuntament de PLF, Joan Gallard explica que amb aquesta actuació, que començarà la propera setmana, s’haurà aplicat finalment la totalitat del Pla Director, i només mancarà solucionar l’embut que s’ocasiona al pas de l’aigua pluvial sota la carretera de Blanes.

Les obres crearan un doble sistema de recollida de les aigües brutes, que es portaran cap a la decantadora de Pineda i d’aigües pluvials, que aniran a parar a la riera de PLF.

Les obres les duu a terme l’empresa Sorea, concessionària del servei, per un import d’adjudicació de més de 260 mil€. Les obres compten amb una subvenció de la Generalitat. La part que no cobreix l’ajuda del govern es repercutirà a tots els usuaris, cosa que implicarà aproximadament un cèntim més a la factura de l’aigua dels palafollencs.

Ara fa uns dos anys finalitzaven les obres de la 1a Fase del pla director que havia de solucionar els problemes en el volum de les clavegueres de PLF. Uns problemes que es van posar de manifest la matinada del 13 d’octubre del 2005, quan un fort aiguat va negar aquesta zona de la població, inundant baixos i garatges del municipi.

Les obres d’aquesta segona fase tenen un termini d’execució de 3 mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics