URGENT

El PP creu que les consultes populars són absurdes i que la proposta d’Esquerra crea mal ambient

Compartiu aquesta història

ERC presentarà al proper ple municipal una moció de suport a les consultes populars a PLF. Els republicans no descartaven el suport del PP, però la formació avui ha desvetllat que no donarà suport a la iniciativa. El portaveu del PP a PLF, Óscar Bermán assegura que es tracta d’una iniciativa absurda i que el nacionalisme promogut pels republicans crea mal ambient i demana reflexió als polítics.

Per la seva banda CiU, amb 3 representants a l’Ajuntament, ja ha anunciat que votarà a favor de la proposta de consulta, ja que considera normal preguntar a la població sobre temes que els afecten. El seu portaveu, Xavier Dalmau, explica que no entén el problema que hi veuen altres formacions a aquest tipus de consultes.

Iniciativa, també donarà suport a la proposta d’Esquerra, tot i que assegura que aquest tipus de consulta no és el mètode ideal. El seu portaveu al consistori, Juan Andrés Osorio, defensa una consulta legal i arreu de Catalunya, com a via correcta.

La incògnita està en el PSC local. Els republicans asseguren que esperen suports d’alguns regidors socialistes, tot i que confessaven que esperaven el vot contrari d’alguns regidors del PSC.
El socialista, Valentí Agustí, assegura que els regidors del PSC votaran amb llibertat. L’alcalde però assegura que aquests tipus de consulta no presenten les garanties suficients, i que només hi voten els que estan a favor, pel que considera que no s’haurien de fer.
-*
Si no hi ha contratemps, la moció es podria tractar l’últim divendres de mes en sessió plenària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics