URGENT

6 mesos de presó per la turista que va matar el seu nadó a Sta Susanna l’any 2006.

Compartiu aquesta història

En la seva sentència, l’Audiència de BCN considera la dona autora d’un delicte d’homicidi imprudent, ja que durant el judici no va quedar provat que la dona matés intencionadament el seu fill. A més, el tribunal ratifica el veredicte del jurat popular, que va considerar que la processada va patir un estat de xoc emocional i que no era conscient dels seus actes.

Els fets van passar el 24 de juliol del 2006 en un hotel de Santa Susanna on s’allotjaven la dona, el seu marit i els seus tres fills. La processada, que estava embarassada de 37 setmanes, es va sentir indisposada i va demanar a la seva parella que marxés amb els tres nens a fora de l’habitació. Després va omplir amb aigua la meitat de la banyera i s’hi va submergir per poder donar a llum. El nen va néixer viu, però va morir ofegat poc després a la banyera al no rebre assistència mèdica. La mare va embolicar el nadó, juntament amb la placenta i el va posar dins d’una bossa, que va deixar abandonada al lavabo, on la van trobar hores més tard unes empleades de neteja de l’hotel.

En el seu veredicte, el jurat popular va considerar la dona responsable d’un homicidi imprudent, i no d’assassinat, com demanava inicialment la fiscalia, ja que no es va poder provar que la processada intentés matar intencionadament el seu fill. Segons el jurat popular, la dona va patir una reducció de les seves capacitats psíquiques, per culpa de la qual cosa no era totalment conscient dels seus actes ni d’intentar salvar el seu fill.

Segons la seva sentència, l’Audiència també considera provat que el seu marit no sabia res de l’embaràs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics