URGENT

La Generalitat podria multar a PLF, Malgrat, Pineda i Sta Susanna si no comencen la recollida d’orgànica abans de cap d’any.

Compartiu aquesta història

Falten menys de tres mesos per la data límit que dóna la Generalitat per la posada en marxa a tots els municipis catalans de la recollida selectiva de la fracció orgànica. Tot i això a hores d’ara 4 de cada 10 municipis catalans encara no han començat a fer la aquesta recollida. Aquests és el cas de les poblacions de Malgrat, Pineda, Sta. Susanna i PLF, que tenen el seu servei de recollida mancomunat.

Aquests municipis van demanar una moratòria a l’Agència de Residus, davant la manca d’infrastructura necessària per poder dur a terme la recollida de la fracció orgànica. De fet els municipis estan a l’espera que l’Agència dugui a terme l’acondicionament necessari, al qual destinarà uns 300 mil €. Ho explica el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de PLF, Josep Rueda.

Ara però, la generalitat, ha decidit sancionar al municipis que no compleixin amb aquesta recollida a partir de l’1 de gener. Ho farà amb un cànon de 10 € por cada tona de residus generats.

El govern català, no parla de multes sinó d’incentius i premis a la bona conducta, ja que els diners recaptats pel cànon seran retornats als Ajuntaments en funció dels resultats.

Tot i això, Rueda explica que els Ajuntaments mancomunats han fet la seva feina, i que el problema radica en la manca de previsió de l’administració catalana a la nostra zona. És per això que no creu que el govern acabi aplicant el cànon de demora als ajuntaments de l’Alt Maresme, ja que estan a l’espera que l’Agència de residus condicioni les instal·lacions a Malgrat per poder dur a terme aquesta recollida.

A Catalunya existeixen 20 plantes de tractament dels residus orgànics, 9 de les quals han de ser millorades.

Para conscienciar a la població de la importància de la recollida de la matèria orgànica, la Generalitat i l’Agència de Residus de Catalunya van presentar dimecres una campanya de sensibilització.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics