URGENT

L’alcalde assegura que l’Ajuntament de PLF podria tancar l’any amb dèficit.

Compartiu aquesta història

Valentí Agustí ho ha dit al programa Assumptes Interns d’aquesta emissora, on va fer un repàs a l’actualitat del nostre municipi.
Segons l’alcalde, la previsió ara com ara és tancar l’exercici del 2009 amb dèficit a les arques municipals, una situació que assegura no recorda en els seus 26 anys de mandat al nostre municipi.

La previsió del consistori és acabar el 2009 amb uns 300 mil € en números vermells que es podrien veure reduïts fins als 100 mil, gràcies a la possibilitat de poder utilitzar part del nou pla Zapatero per eixugar deutes municipals.

Segons l’alcalde és molt difícil reduir despeses d’un ajuntament, ja que vol dir tocar serveis gestionats pel consistori, i en la majoria de casos relacionats amb la cultura, joventut o socials.

De nou, Agustí va reclamar una reorganització dels anomenats serveis impropis, aquells que l’administració local assumeix tot i no ser competència seva. Va posar com exemple la llar d’infants o el manteniment de les escoles públiques.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde assegura que cal mantenir els impostos locals, com a única via per garantir polítiques socials. Agustí aposta per una pujada dels impostos en valor de l’IPC, i en alguns casos apujar-los més fins assumir els costos del servei. Segons Agustí el servei d’escombraries només recupera a través de la taxa corresponent la meitat del seu cost real.

Tot i això i en virtut del pacte assolit amb el PP de PLF a mitjans d’aquests any, els impostos de PLF es congelaran i no pujaran.

En l’entrevista, Agustí va assegurar no estar d’acord amb les consultes com les d’Arenys de Munt, per manca de garanties i també en fer consultes relacionades amb assumptes locals, com ara la tria de projectes. Tot i això ha assegurat la intenció de tornar a convocar el senat del poble, un ens consultiu creat el 2006 i que no s’ha reunit en aquesta legislatura.

 

  

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics