URGENT

PLF ja havia pensat fa 10 anys en crear un tramvia interurbà

Compartiu aquesta història

Ho va afirmar l’alcalde de PLF Valentí Agustí, que va assegurar que ja van establir contactes amb l’empresa francesa Alstom amb la idea de crear un servei de transport públic similar al que proposava un estudiant de Blanes en un treball de recerca.
La idea però no va tirar endavant, tot i que Agustí veu amb bons ulls la proposta de tramvia per unir PLF i Lloret passant per Blanes de l’estudiant blanenc.

La proposta de l’estudiant de Blanes ha quedat aparcada per la Generalitat, que ja ha posat a exposició pública la futura construcció d’un carril bus per unir Blanes i Lloret.

Tot i això el Director General de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante, assegura en declaracions a RP, que un tramvia no solucionaria els problemes de volum de trànsit. Villalate afirma que el 60% dels vehicles que passen per la carretera entre Blanes i Lloret són serveis discrecionals i que aquests no utilitzarien el tramvia per desplaçar-se. Recorda a més que la idea de l’estudiant no és un projecte com a tal, sinó un treball acadèmic.
De tota manera afirma que en un futur es podria fer el tramvia aprofitant la infrastructura creada pel carril bus. i que un tramvia no soluciona

Per altra banda l’Ajuntament de Blanes va aprovar dilluns, a proposta de ERC, una moció que demana precisament la instal·lació d’aquests tramvia en comptes del carril bus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics