URGENT

El FEIL deixarà l’any que ve a PLF mig milió d’€ menys que al 2009.

Compartiu aquesta història

El Consell de Ministres ha donat llum verda al nou Fons Estatal adreçat als municipis que destinarà uns 900 mil € a PLF. Aquesta xifra significa mig milió menys que en l’edició d’aquests any. La xifra s’obté de multiplicar per 108 € el nombre d’habitants de PLF a data 1 de gener de 2008.

Una de les principals novetats de l’edició del proper any, és que els ajuntaments podran invertir una cinquena part dels diners donats per l’Estat a eixugar el deute que arrosseguen a causa de la crisi.
Això permetrà a PLF a alleugerir el dèficit amb el que l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, preveu que es tancarà aquests exercici. L’alcalde xifrava el dèficit en uns 300 mil €.
Amb el nou Feil, es podrà destinar 180 mil € de les ajudes a mitigar els números vermells.

A banda d’aquesta actuació a les arques municipals, en el Feil 2010 es vol potenciar aquelles intervencions relacionades amb el medi ambient, la innovació tecnològica i iniciatives de caire social.
La passada setmana, Valentí Agustí anunciava quines podien ser les inversions que podria finançar amb aquests fons.

El govern central destinarà 5 mil milions d’euros a aquesta segona convocatòria del Fons d’Inversió Local, que es començarà a executar a partir de l’1 de gener.
És una xifra inferior a la d’enguany, que ha estat de 8 mil milions. A PLF s’han posat en marxa 6 actuacions gràcies al milió 400 mil € rebuts pel pla en aquest 2009.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics