El FEIL deixarà l’any que ve a PLF mig milió d’€ menys que al 2009.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell de Ministres ha donat llum verda al nou Fons Estatal adreçat als municipis que destinarà uns 900 mil € a PLF. Aquesta xifra significa mig milió menys que en l’edició d’aquests any. La xifra s’obté de multiplicar per 108 € el nombre d’habitants de PLF a data 1 de gener de 2008.

Una de les principals novetats de l’edició del proper any, és que els ajuntaments podran invertir una cinquena part dels diners donats per l’Estat a eixugar el deute que arrosseguen a causa de la crisi.
Això permetrà a PLF a alleugerir el dèficit amb el que l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, preveu que es tancarà aquests exercici. L’alcalde xifrava el dèficit en uns 300 mil €.
Amb el nou Feil, es podrà destinar 180 mil € de les ajudes a mitigar els números vermells.

A banda d’aquesta actuació a les arques municipals, en el Feil 2010 es vol potenciar aquelles intervencions relacionades amb el medi ambient, la innovació tecnològica i iniciatives de caire social.
La passada setmana, Valentí Agustí anunciava quines podien ser les inversions que podria finançar amb aquests fons.

El govern central destinarà 5 mil milions d’euros a aquesta segona convocatòria del Fons d’Inversió Local, que es començarà a executar a partir de l’1 de gener.
És una xifra inferior a la d’enguany, que ha estat de 8 mil milions. A PLF s’han posat en marxa 6 actuacions gràcies al milió 400 mil € rebuts pel pla en aquest 2009.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics