URGENT

St Andreu de Llavaneres es personarà a la causa de Garzón, però no atura els convenis amb les empreses investigades.

Compartiu aquesta història

L’alcalde del municipi, Bernat Graupera, ha anunciat que l’Ajuntament es personarà avui mateix com a acusació particular en la causa que ha instruït el jutge Baltasar Garzón i que qüestiona una operació urbanística a Llavaneres. Graupera va assegurar que la decisió es va prendre en una reunió d’urgència del govern local, després de conèixer la interlocutòria. L’alcalde lamenta que per culpa de la trama que segueix Garzón, l’Ajuntament hauria deixat d’ingressar més de 12 milions d’euros.

Si bé la voluntat de personar-se com a acusació particular té el suport ja d’una part de l’oposició, on no hi ha acord és en la necessitat d’aturar qualsevol conveni urbanístic o projecte amb les empreses imputades per l’Audiencia Nacional. Segons l’alcalde, aquesta seria una actuació «fora de l’estat de dret i absurda i que perjudicaria molt greument els interessos de Llavaneres. Per als grups municipals d’ERC i de SOS Llavaneres, en canvi, és del tot necessari per restablir «la transparència urbanística».

Tant per als republicans com per als independents de SOS aquesta és una bona oportunitat per començar de zero la redacció del polèmic pla d’ordenació urbanística municipal.

L’operació Niesma, que Garzón situa a Llavaneres, sorgeix d’una suposada trama de corrupció urbanística en la qual va intervenir l’exdiputat del PSC al Parlament, Lluís García, que s’hauria embutxacat uns dos milions d’euros gràcies a un conveni amb l’Ajuntament. L’acord, que va signar l’anterior govern local del PP i PSC i Niesma Corporació SL, preveia un augment del 189% del sostre edificable de la zona de Can Rivière.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics