URGENT

Proinosa, l’empresa investigada per Garzón, ha construit a Tordera, i preveu fer-ho a Malgrat i PLF.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Tordera ja ha posat a disposició de qui vulgui consultar-los, els expedients de les obres de construcció que l’empresa Proinosa ha realitzat al municipi.
Segons l’alcalde del municipi, Joan Carles Garcia, es tracta d’un exercici de transparència municipal envers les suspicàcies que es puguin despertar cap a l’equip de govern i l’Ajuntament en relació als tractes mantinguts amb l’empresa constructora.

El gerent de Proinosa, Josep Singla, es troba entre els detinguts i empresonats pel jutge Baltasar Garzón la passada setmana en el marc de l’operació “Pretòria”.
La constructora ha estat l’encarregada de la construcció de la biblioteca, la llar d’infants municipals i el nou pavelló esportiu de Tordera, entre altres.

D’altra banda, RP va informar la passada setmana dels interessos que Proinosa té a PLF a través de Visoren, l’empresa constructora que té adjudicada la construcció dels pisos de protecció oficial de lloguer destinats a persones grans, i que s’ha de construir a la zona de la biblioteca. Arran d’aquesta informació el PP va sol·licitar en l’últim ple municipal la revisió de l’adjudicació, davant la previsió que Proinosa desaparegui arran de l’investigació judicial.

L’alcalde de PLF va anunciar que l’empresa fa setmanes va sol·licitar una suspensió temporal de l’adjudicació.

Malgrat de Mar també va adjudicar a Visoren la construcció de 46 vivendes de protecció oficial, però finalment, l’empresa va demanar també una suspensió temporal de l’adjudicació per problemes de finançament de l’obra, una situació que es repeteix a PLF, on encara no han començat les obres per un problema financer entre les entitats de crèdit i el Ministeri d’Habitatge.

Les vivendes de Malgrat es construiran entre els carrers Roger de Flor i Isaac Albèniz.

Malgrat Confidencial / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics