PLF dóna llum verda a l’agermanament amb Stegna.

El plenari municipal va manifestar divendres la seva voluntat d’agermanar-se amb la població polonesa d’Stegna. Ho va fer per assentiment de totes les forces polítiques del consistori. En la posada l’exposició del punt, l’alcalde de PLF Valentí Agustí, va assegurar que la Unió Europea vol potenciar aquests tipus d’agermanaments com a forma de cohesió a la unió.

Stegna és una població d’uns 4000 habitants situada a la riba del mar bàltic, a Polonia.

Els grups a la l’oposició, tot i donar suport a la iniciativa de l’agermanament, van demanar que aquesta relació no costi diners a les arques municipals i que s’incentivi i potencii altres tipus d’intercanvi i no només el turístic.

Ja fa uns anys que grups de PLF viatgen a l’estiu a Stegna en un intercanvi cultural i turístic. També, i en motiu de la Festa Major, un grup de polonesos viatgen fins a PLF, on instal.len una caseta als Sopars a la fresca, des d’on elaboren plats típics del seu país.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics