La Policia Nacional desarticula una xarxa internacional de proxenetes que operava a Blanes, Barcelona i Castelldefels.

En total, segons fonts policials més d’un centenar de dones han pogut ser víctimes de l’organització. Com a resultat de l’operatiu es van detenir 19 persones i registrats tres locals dedicats a la prostitució i quatre domicilis. Entre els prostíbuls implicats en la xarxa de proxenetes hi ha el Club Eròtica de Blanes. A més, la policia va trobar més de 60.000 euros en efectiu i resguards d’enviaments de diners a Romania per un total de més de 35.000 euros.

La xarxa operava des de l’any 2002 en localitats costaneres de Catalunya. I segons el que va investigar la Policia romanesa, la xarxa portava des de llavors captant joves a Romania prometent-los una feina digna, però una vegada a Espanya les allotjaven en apartaments controlats per la xarxa, en retenien el passaport i les obligava a prostituir-se amb amenaces i agressions físiques.
El mecanisme usat per la xarxa per evitar ser descoberta era el canvi continu de domicili, de terminals de telefonia i de vehicles, amb els quals efectuava estranyes maniobres en els seus desplaçaments per evitar ser descoberts.
Segons la policia, l’organització comptava amb una altra branca més sedentària, que es dedicava a “comprar” altres grups de proxenetes a les prostitutes més destacades, com si es tractés de mera mercaderia.

Els detinguts de més responsabilitat estan imputats dels delictes d’associació il·lícita, delictes relatius a la prostitució i tinença il·lícita d’armes. Aquests van ser posats a disposició judicial i 6 ja han ingressat a la presó.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics