La Policia Nacional desarticula una xarxa internacional de proxenetes que operava a Blanes, Barcelona i Castelldefels.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En total, segons fonts policials més d’un centenar de dones han pogut ser víctimes de l’organització. Com a resultat de l’operatiu es van detenir 19 persones i registrats tres locals dedicats a la prostitució i quatre domicilis. Entre els prostíbuls implicats en la xarxa de proxenetes hi ha el Club Eròtica de Blanes. A més, la policia va trobar més de 60.000 euros en efectiu i resguards d’enviaments de diners a Romania per un total de més de 35.000 euros.

La xarxa operava des de l’any 2002 en localitats costaneres de Catalunya. I segons el que va investigar la Policia romanesa, la xarxa portava des de llavors captant joves a Romania prometent-los una feina digna, però una vegada a Espanya les allotjaven en apartaments controlats per la xarxa, en retenien el passaport i les obligava a prostituir-se amb amenaces i agressions físiques.
El mecanisme usat per la xarxa per evitar ser descoberta era el canvi continu de domicili, de terminals de telefonia i de vehicles, amb els quals efectuava estranyes maniobres en els seus desplaçaments per evitar ser descoberts.
Segons la policia, l’organització comptava amb una altra branca més sedentària, que es dedicava a “comprar” altres grups de proxenetes a les prostitutes més destacades, com si es tractés de mera mercaderia.

Els detinguts de més responsabilitat estan imputats dels delictes d’associació il·lícita, delictes relatius a la prostitució i tinença il·lícita d’armes. Aquests van ser posats a disposició judicial i 6 ja han ingressat a la presó.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics