URGENT

El morrut amenaça l’última palmera de l’església.

Compartiu aquesta història

Ja fa uns dies que la palmera de l’església està en tractament per intentar salvar-la de la plaga d’escarabat morrut que ataca a les palmeres catalanes sense descans, des que va ser detectat a Catalunya el desembre del 2005.

A PLF, aquesta plaga ja va matar l’altra palmera de l’església a principis de l’any passat, però la seva companya s’havia lliurat del morrut, fins ara.

La palmera està actualment sent tractada per intentar eliminar la plaga i salvar així l’última palmera de la plaça. L’Ajuntament és optimista i creu que s’ha actuat a temps per poder salvar-la. La tècnica de Medi Ambient del consistori, Laura Arjona, explica quins tractaments s’han fet a la palmera de l’esglèsia i afirma que s’està mirant de salvar com a element cultural del nostre municipi.

Ara com ara està tapada per evitar que nous escarabats ataquin aquesta palmera que arrasa totes les palmeres que es troba al seu pas. De fet el Maresme és la comarca més afectada per la plaga i municipis com Pineda sumen més de 400 exemplars afectats.

PLF té una 50a de palmeres afectades per aquesta plaga. Si no es poden salvar cal talar-les i destruir-les el més aviat possible per evitar que l’escarabat s’estengui encara més. Els particulars que es vegin afectats tenen segons la Generalitat dues opcions que explica la pròpia Arjona.

L’insecte, d’entre 2 cm i 5 cm, de color vermellós, i amb una mena de bec allargat, pot provocar la mort de diferents espècies de palmeres. A Catalunya, pràcticament, tots els exemplars infectats són de l’espècie canària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics