URGENT

La Biblioteca de PLF finalista de la 10a bienal d’arquitectura i Urbanisme.

Compartiu aquesta història

Les arcades de Nuevos Ministerios, a Madrid, acull des d’avui i fins el 14 de desembre la 10a Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, que acosta als visitants els 35 projectes seleccionats per formar part de la mostra.
Entre aquests projectes hi ha la biblioteca de PLF, obra d’Enric Miralles i Benedetta Tagliabue.

Aquest any cada obra seleccionada ha protagonitzat, en diferents solars de Madrid, unes manifestacions inspirades amb cada edifici. La mostra de Nuevos Ministerios no es basa només en exposar plafons de les obres arquitectòniques, sinó que com explica Luis Urculo, dissenyador del certamen, els visitants veuran també un resum de cada manifestació.

La nostra biblioteca no ha guanyat la biannal, sinó que és una de les 31 obres finalistes del certamen. Segons l’organització totes les obres exposades són “exemples de creativitat i del treball per una nova cultura de ciutat i una nova forma de construir més equilibrada i eficient”.

A la biennal els projectes no només es poden veure a través d’imatges i vídeos. El muntatge està pensat per a que els visitants puguin seleccionar , recollir i recomposar parcial o totalment la mostra a través dels pòsters i fotografies que es poden adquirir gratuïtament.

Els visitants poden també veure entrevistes realitzades als arquitectes responsables del 35 projectes exposats.
La biennal està organitzada pel Ministeri d’habitatge en col·laboració amb els Col·legis de Arquitectes de Espanya, entre d’altres.

L’elecció de las obres participants ha estat realitzada per un jurat integrat per professionals que va fer la tria entre les més de 500 obres presentades a la convocatoria, un centenar més que en edicions anteriors.
A la mostra es pot veure fins a 10 projectes fets a Catalunya, on també hi ha una altra obra del despatx de Miralles i Tagliabue. Es tracta de la nova seu barcelonina de Gas Natural. El despatx Miralles Tagliabue és dels pocs que té més d’una obra a la biennal, com explica Urculo

El guanyador del premi d’enguany ha estat els teatre del Canal de Madrid.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics