URGENT

L’arxiu municipal de Malgrat rep un fons fotogràfic de principis del s.XX

Compartiu aquesta història

La família de Juli Cardona i Girons, qui va ser alcalde de Malgrat fa 100 anys, ha fet donació del seu fons fotogràfic al Servei d’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar amb la voluntat que es respecti el conjunt i que es realitzi un inventari.

Juli Cardona i Girons va ser empresari tèxtil i alcalde de Malgrat de 1909 a 1911, però també va ser un gran aficionat a la fotografia i fruit de la seva dedicació s’han conservat centenars d’imatges en plaques de vidre, bàsicament del primer terç del segle XX. Josep Maria Crosas, responsable de l’arxiu de Malgrat, explica que el fons de Cardona conté fotografies personals amb interès històric.

Segons l’Ajuntament de Malgrat, aquest fons ajudaran a completar l’autoria de moltes imatges que formen part de diverses col·leccions locals que fins ara no se sabia a qui pertanyien. El Servei d’Arxiu Municipal també ha agraït el gest de la família, “ja que permetrà recuperar una part important de la història de Malgrat”.
El de Cardona, és el tercer fons fotogràfic particular aportat a l’arxiu, juntament amb el fons Bachdeju i Poch, que a més s’encadenen en el temps tal i com explica el mateix Crosas.

Entre els fons de Cardona, hi ha fotografies de l’església de Malgrat de Mar abans de l’incendi provocat durant les primeres jornades de la Guerra Civil.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics