URGENT

PLF començarà a vacunar contra la grip A a mitjans de setmana.

Compartiu aquesta història

Tot i que la campanya a nivell general comença avui dilluns el nostre cap encara no ha iniciat la vacunació contra la gripA. Segons apunten des del centre sanitari, no es tenia la certesa que les vacunes arribessin a l’hora i per això s’ha preferit començar la campanya a mitjans d’aquesta setmana. De fet els professionals sanitaris es dediquen ara a programar visites i vacunes. Ho explica Marta Azuara, infermera del CAP.

PLF destinarà una hora diària d’infermeria a atendre qüestions d’aquest virus, des d’informació a revisió de cada cas en referència a la vacunació. Es preveu que pugui visitar d’aquesta manera uns 10 pacients diaris.
Entre els palafollencs encara existeix incerteses sobre aquesta vacuna, tot i que molts veïns asseguren que no es vacunaran.

No tothom es pot vacunar en aquesta campanya. Sols ho poden fer les persones incloses en els denominats grups de risc i després de la visita d’infermeria.

Els grups de risc estan formats per treballadors sanitaris, personal de residències de gent gran i centres d’atenció a malalts crònics.

També s’hi inclouen els treballadors dels serveis públics, com policies, bombers i membres de protecció civil.

Les dones embarassades i els malalts crònics amb més de sis mesos són els col·lectius que completen aquesta llista. En el cas de les dones embarassades, que seran inoculades amb una vacuna específica.

Segons el Departament de Salut, el virus de la grip A a Catalunya circula amb una intensitat molt alta i una evolució creixent. La majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies. Des de l’aparició del virus , a Catalunya s’han produït 130 casos greus, 78 dels quals ja han estat donats d’alta hospitalària.

TVC / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics