URGENT

L’atur és la màxima preocupació dels immigrant catalans

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre es va fer la xerrada dirigida als immigrants que resideixen a PLF per parlar sobre la modificació de la Llei d’estrangeria, i sobre els efectes de la seva implantació aprovada recentment.

Un dels ponents a la trobada, el responsable d’immigració de CCOO, Jaume Roig, lamenta que la llei, tot i tenir punts positius pels immigrants, incorpora una nova normativa pel reagrupament familiar i amplia el termini de retenció d’immigrants sense regularitzar.

Els immigrants assistents ahir a la trobada estaven preocupats pel desconeixement de la nova normativa. Segons Roig, una de les preocupacions més esteses entre aquest col·lectiu és la precària situació econòmica, ja que la pèrdua de feina, en alguns casos pot dur també la pèrdua de la seva regularitat.

PLF té, segons l’últim estudi del CCM, un 6% de població d’origen estranger. El continent d’origen més habitual a PLF és Europa, amb 276 nous palafollencs, seguit d’ Amèrica amb 148 persones. A PLF hi viuen 94 persones d’origen africà, i 16 més d’origen asiàtic. Només un palafollenc és d’Oceania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics