URGENT

El comerços de Malgrat distribueixen bosses reutilitzables per anar a comprar.

Compartiu aquesta història

L’Associació de Comerciants Malgrat Centre han començat a repartir 2500 bosses reutilitzables entre els clients de les botigues adherides.
La mesura, que compta amb el suport de l’Ajuntament i de la Generalitat, vol promoure l’ús d’aquestes bosses en detriment de les bosses de plàstic tradicionals i d’un sol ús.
Segons Carles Jiménez, president de l’Associació de comerciants Malgrat Centre, passades les festes es repartiran 2500 bosses més, amb l’horitzó de permetre la eliminació de les bosses de plàstic que es fan servir fins ara als comerços que ho vulguin.A Catalunya es calcula que es consumeixen 14 milions de bosses de plàstic cada setmana. D’aquestes, 9 de cada 10 tenen una vida útil relativament curta, sovint restringida al trajecte des del comerç que la dispensa fins al domicili del client. Una d’aquestes bosses de plàstic pot necessitar fins a 150 anys per descompondre’s de manera natural.
La intenció de l’entitat és donar les eines per l’eliminació de les bosses de plàstic als comerços malgratencs, tot i que no hi ha cap data ni cap obligació al respecte.

Actualment l’entitat té uns 110 socis adherits entre comerços i serveis del centre de la població. La passada setmana es van començar a repartir aquestes bosses a la Fira de St Nicolau.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics