Protecció Civil demana extremar les precaucions davant la situació marítima i els forts vents

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir es va activar la fase d’alerta del Pla especial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel mal estat de la mar i els forts vents. Al Maresme, les onades podrien superar avui els 2 metres i mig. També s’ha declarat l’alerta del Procediment Especial del Procicat pels forts vents.

Des d’aquesta passada matinada, la situació ha empitjorat a la major part del litoral amb alta probabilitat de maregassa i amb el pas de les hores augmenta la possibilitat d’onades superiors a 4 metres. En aquest sentit, Protecció Civil ha fet una crida a la prudència i a extremar les precaucions prop del mar, especialment en ports, passejos marítims i platges, així com desaconsella la navegació quan no sigui estrictament necessària.

Segons els informes meteorològics, durant aquest dilluns al matí és molt probable que a la comarca del Maresme les onades superin el llindar dels 2,5 m. Les previsions apunten a que al llarg del dia i cap al migdia el llindar d’alçada de les onades superi els 4 m en gran part del litoral català. Cal destacar que hi haurà mar de fons del nord-est.

Davant d’aquesta situació, es recomana extremar la precaució als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors sobre les mesures de precaució convenients pel que fa als amarratges d’embarcacions i a la navegació en general, que es desaconsella si no és imprescindible.

 

Protecció Civil

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics