URGENT

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant la situació marítima i els forts vents

Compartiu aquesta història

Ahir es va activar la fase d’alerta del Pla especial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel mal estat de la mar i els forts vents. Al Maresme, les onades podrien superar avui els 2 metres i mig. També s’ha declarat l’alerta del Procediment Especial del Procicat pels forts vents.

Des d’aquesta passada matinada, la situació ha empitjorat a la major part del litoral amb alta probabilitat de maregassa i amb el pas de les hores augmenta la possibilitat d’onades superiors a 4 metres. En aquest sentit, Protecció Civil ha fet una crida a la prudència i a extremar les precaucions prop del mar, especialment en ports, passejos marítims i platges, així com desaconsella la navegació quan no sigui estrictament necessària.

Segons els informes meteorològics, durant aquest dilluns al matí és molt probable que a la comarca del Maresme les onades superin el llindar dels 2,5 m. Les previsions apunten a que al llarg del dia i cap al migdia el llindar d’alçada de les onades superi els 4 m en gran part del litoral català. Cal destacar que hi haurà mar de fons del nord-est.

Davant d’aquesta situació, es recomana extremar la precaució als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors sobre les mesures de precaució convenients pel que fa als amarratges d’embarcacions i a la navegació en general, que es desaconsella si no és imprescindible.

 

Protecció Civil

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics