URGENT

Dissabte es presenta “Palafolls, veus de la guerra”, el documental de recuperació de la memòria oral del municipi.

Compartiu aquesta història

Cada Nadal l’Ajuntament de PLF regala als veïns un llibre de temàtica local. Enguany però, aquesta iniciativa s’ha substituït per un DVD que recull la història recent del municipi gràcies a la gent gran de PLF.

El recopilatori d’aquestes històries es presentarà en format documental sota el títol de PLF, veus de la guerra

Segons l’Ajuntament, l’objectiu del DVD es deixar palès que la Història és un dels actius més importants de la societat i ha de ser objecte d´iniciatives promogudes a fer-la conèixer.

A través de desenes d’entrevistes a la gent gran de PLF s’han traçat un documental sobre els anys de la república, la Guerra Civil i la Post Guerra, que ajudaran a entendre com es vivia aquests períodes en un municipi que llavors comptava, l’any 1936 amb menys de 1200 habitants. Esteve Teixidor, realitzador de l’empresa Sabemcom, explica que la història es construeix a partir dels testimonis de la gent gran per no perdre el seu record.
-*

La narració combina els testimonis dels palafollencs amb fotografies de l’època. El mateix Teixidor explica que en el cas de PLF, hi ha hagut problemes per aconseguir fotografies d’aquella època.
-*
La presentació del DVD tindrà lloc el proper dissabte 19 de desembre a les 20 h al Teatre. Aquest dia es projectarà el DVD el qual es podrà obtenir gratuïtament aquest mateix dia amb la invitació que rebran els palafollencs a finals d’aquesta setmana.

El DVD completa tot un seguit d’obres escrites destinades a conèixer el passat del nostre poble. En aquest sentit ja s’ha publicat un còmic de la història general del nostre municipi, un llibre sobre la república i la Guerra Civil i d’altres obres històriques. L’any passat el llibre va ser el PLF Passejades.

 

 

 

11 comerços participen al 2n concurs d’ambientació de Nadal de PLF.

Aquesta setmana ha començat el concurs que valora l’ornamentació dels comerços del nostre municipi. En aquesta segona edició del certamen, hi prenen part 11 comerços de PLF que opten al premi d’un any de publicitat gratuïta en aquesta emissora.

A partir d’ara els membres del jurat visitaran aquests establiments i valoraran l’originalitat de la decoració, la utilització dels ornaments típics del Nadal, la qualitat artística i el disseny de l’espai.

El veredicte del jurat es coneixerà el proper dimarts al matí durant la transmissió del sorteig de la Grossa de Nadal, que aquesta emissora emetrà en directe el dia 22 de desembre.

L’any passat el premi es va repartir entre dos comerços de PLF que han gaudit de 6 mesos de publicitat gratuïta durant aquest 2009.
El dia 22 de desembre, també durant el sorteig de la grossa de Nadal, entre els oients del la Grossa, també sortejarem una espatlla de porc, en una porra oberta a tothom sobre amb quin número acabarà la grossa. Per aquest concurs cal estar pendent del sorteig, dimarts a partir de les 9 del matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics