URGENT

L’autopista del Maresme arribarà a Lloret.

Compartiu aquesta història

La Generalitat va aprovar ahir un conveni de col·laboració amb l’empresa Acesa per a la construcció d’un ramal de connexió de l’autopista des de Blanes fins a Lloret, que tindrà un traçat de set quilòmetres. Aquesta nova via unirà el final previst de l’autopista, a la carretera entre Blanes i Tordera, fins el barri de les alegries de Lloret.

L’acord preveu que Acesa podrà explotar l’autopista del Maresme fins a l’any 2021 a canvi de reinvertir fins a 100 milions en projectes d’obres diverses. Entre aquests hi ha la futura carretera segregada que unirà Blanes amb Lloret.

En l’actualitat, la Generalitat ja està redactant el projecte de traçat, que serà una via de 7 quilòmetres de llargada, amb un carril per sentit, que donarà continuïtat a la C-32 en direcció Lloret i descongestionarà l’actual carretera d’accés a la Costa Brava (GI-682), que transcorre també per PLF.
Aquest fet possibilitarà la reconversió de la GI-682 en un carrer i facilitarà la creació d’un doble carril bus que discorrerà pel centre de la calçada i que unirà Blanes i Lloret.

La concessionària dels peatges també haurà de modernitzar els enllaços i barreres de protecció, a part de realitzar altres millores a l’autopista.

La Generalitat també va subscriure ahir un altre conveni de col·laboració amb l’Estat pel traspàs de la N-II al seu pas pel Maresme. Concretament, entre Montgat i Tordera. Si el Consell de Ministres ho aprova el canvi de titularitat serà efectiu el 2010.
El pacte va acompanyat d’una aportació de 400 milions per a la construcció d’un vial alternatiu que evitarà el pas per l’interior dels nuclis urbans. Paral·lelament, el Govern està treballant en la redacció de l’estudi informatiu de la ronda del Baix Maresme entre Montgat i Mataró.
A banda d’aquests projectes, el Ministeri de Foment està estudiant la creació d’una nova carretera al Maresme per al trànsit de llarg recorregut.

Diari Girona / Ràdio Palafolls

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics