URGENT

PLF no pot intercanviar carrosses de reis per que la majoria de pobles les lloguen.

Compartiu aquesta història

La comissió de reis de PLF ja fa setmanes que treballa per a que ses Majestats Els Reis Mags tinguin una esplèndida rebuda el proper 5 de gener.

Cada any s’intenta que la rebuda sigui diferent i singular cosa que reclama una inversió important i, alhora, exigeix als organitzadors un repte per diferenciar una edició de l’anterior.
Per poder oferir noves propostes aquest any, la comissió de Reis ha proposat un intercanvi de carrosses i elements decoratius amb altres pobles que es trobessin en una situació similar i afavorir la incorporació d’elements diferents. El problema, però, és que la majoria de pobles no creen ells mateixos les carrosses dels reis, sinó que són llogades, pel que no poden oferir res per intercanviar.

Tot i això, Arenys de Munt tindrà enguany carrosses palafollenques, ho explica Joan Martori, membre de la comissió de reis i carnestoltes de PLF.

Tot i que no s’ha pogut aconseguir noves carrosses a través de l’intercanvi, la comissió ja té quasi enllestides les carrosses per aquest any. Martori en destaca que el 5 de gener es podrà veure 4 noves carrosses elaborades a PLF.

Les carrosses són elaborades artesanalment pels participants a la comissió que hi aporten bona part del material i la mà d’obra necessària. També es compte amb la col·laboració desinteressada d’empreses i entitats

La comissió de Reis mou des de fa vuit anys més de cent persones al voltant de la cercavila de Reis. Reben una subvenció de l’Ajuntament de prop de 3.000 euros i amb aquesta quantitat han d’engalanar carrosses i participants.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics