URGENT

El vent danya alguns hivernacles i les glaçades de moment deixen respirar als pagesos de PLF.

Compartiu aquesta història

El temporal de nevades i glaçades de la passada setmana a Catalunya no va arribar al nostre municipi, però sí un fort vent que a la pagesia va causar algunes destrosses, bàsicament en alguns hivernacles. Joan Grimal, pagés i president de la Cooperativa Agrícola de PLF, explica que tot i no ser dels temporals de vent més forts patits a casa nostra sí van fer algunes destrosses directes i alhora poden haver debilitat alguns hivernacles de cara a temporals futurs.

La neu a tingut presència al Maresme, però no a la nostra zona. De fet Grimal assegura que les temperatures aquests dies a PLF no han estat sota zero en la majoria de la seva extensió agrícola, com sí ha passat en d’altres indrets. Segons el president de la Copal avui ha estat el primer dia que ell ha detectat glaçades al pla palafollenc, però recorda que a finals de desembre hi va haver uns dies de baixes temperatures que sí van danyar alguns conreus, bàsicament pel canvi brusc de temperatures.

Aquell episodi de fred va registrar les temperatures més baixes de l’any al nostre municipi. Ara caldrà esperar per saber els efectes d’aquelles temperatures als conreus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics